Ķirbju cepumi ar šokolādi – aromātiska konditorejas izstrādājuma recepte

Šie cepumi ir lielisks deserts rudens vakariem un garšīgs papildinājums pie kafijas vai tējas. Pastāstīsim, kā pagatavot fantastiski gardus ķirbju cepumus ar šokolādes skaidiņām.

Aromātiskais ķirbis padara cepumus maigus un vieglus, savukārt šokolādes skaidiņas nodrošina patīkamu kraukšķīgu kontrastu.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Ķirbju biezenis – 80 g

Kviešu milti – 240 g

Sviests – 170 g

Cukurs – 100 g

Cepamais pulveris – ½ tējkarote

Soda – ¼ tējkarote

Sāls – ½ tējkarote

Šokolādes skaidiņas – 100 g

Cepumu pagatavošanas gaita

Sviestu izkausē un atdzesē. Pagatavojiet ķirbju biezeni, novārot gabaliņos sagrieztus ķirbjus un pēc tam sastampājot ar kartupeļu spiedi, vai arī izmantojiet rokas blenderi.

Bļodā sajauc kopā izsijātus miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli. Citā bļodā samaisa izkusušo sviestu un cukuru. Pievienojiet ķirbju biezeni un rūpīgi samaisiet.

Sausās sastāvdaļas pievieno sviesta maisījumam un samaisa līdz viendabīgai masai. Pievienojiet šokolādes skaidiņas. Pārklājiet mīklu un atstājiet ledusskapī uz 30-60 minūtēm.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. No mīklas veidojiet bumbiņas, novietojiet tās uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamentu. Izlīdziniet tās un ieveidojiet vēlamajā formā.

Cep 11-14 minūtes, līdz malas ir sacietējušas un cepumu apakšdaļa ir apbrūnējusi. Ļauj atdzist uz pannas 5 minūtes, pēc tam pārliek uz režģa, līdz pilnībā atdziest.

Pēc vēlēšanās var pievienot vairāk cukura. Šokolādei labāk izmantot termostabilo vai tikai labas kvalitātes šokolādi. Parastās šokolādes skaidiņas, īpaši piena vai baltās, sadeg un piešķir rūgtumu, tāpēc to nav ieteicams pievienot ceptiem izstrādājumiem.

Ķirbju cepumi ar šokolādi ir garšīga un veselīga alternatīva parastiem desertiem. Pateicoties vienkāršai receptei, jūs varat ātri pagatavot šo aromātisko konditorejas izstrādājumu sev un saviem mīļajiem.

 

Leave a Comment